status: veilig geland!

Afgelopen Maandag (tijdens het shoppen) kregen we onverwacht bericht dat onze orgineel geplande vlucht misschien toch door ging ondanks de vulkanische as die in het Europese luchtruim rond hangt.

we zijn op dinsdag middag geland in een heel leeg Schiphol en zijn nu allemaal thuis met alle tassen en spullen.

~ Het Stanislas Tech Team

donderdag 15 april 2010

Dag 4: Piststop and indoor marathon

Vandaag hadden we weer het pure geluk dat we vroeg mochten opstaan. De avond daarvoor hadden we het behoorlijk laat gemaakt, dus dat was lekker.
De reden dat we zo vroeg moesten opstaan was omdat we ons in moesten schrijven voor de oefenwedstrijden. Dat deden we en we mochten om 10:15 een wedstrijdje spelen. We moesten gelijk tegen een van de beste, maar we deden het heel goed gelukkig.
Toen moesten heel erg opschieten want gelijk daarna hadden we ons interview, daar gingen ze ons allemaal dingen vragen over de robot en bouwproces enzo. Dus wij rennen om toch nog op tijd te zijn, bleek toen we daar waren dat het daar nog eens 25 minuten uit liep.
Nadat we uiteindelijk aan ons interview mochten beginnen werden we begroet door twee aardige vrouwen die ons allemaal dingen vroegen. Wat we natuurlijk allemaal goed beantwoordden, dus dat ging kei goed. Die vrouwen vonden net zoals de rest van de mensen dat wij heel goed waren en dat het knap was dat wij bij onze eerste keer gelijk zo ver waren gekomen. Dus dat was mooi.
Daarna kwam de openingsceremonie, die was eigenlijk niet zo boeiend. Wat ik en volgens mij de meeste van ons er van mee pikte was dat alle sponsors iedereen helemaal awesome vonden en dat er blijkbaar ook m16 lego geweren bestaan.
Een half uurtje later hadden we onze eerste wedstrijd, onze tacktiek was dat wij de tegenstander zouden dwars zitten en dat onze medespeler in de laatste 30 seconden doelpunten zou maken. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd gewonnen, maar ook onze robot gesloopt. Wat minder mooi was. Dat moesten we eerst reparen, wat heel goed ging. We leken net net zo'n formule 1 pitcrew, met het hele team snel alle schade repareren.
Ondertussen hadden we ook onze volgende alliantiegenoten opgezocht en met hun ook een beetje de tactiek overlegd. Dat kwam dus helemaal goed. Tuurlijk hebben we ook de tegenstanders goed bekeken, ahaĆ¢. Nu op naar de volgende.
Wat nog niet verteld is dat je echt een pokke eind moet lopen naar zo'n wedstrijd. Dat moesten we weer doen voor de volgende wedstrijd. Deze keer speelden we niet de sloopbot, maar gingen we voor de punten. En dat ging best goed eigenlijk, we wonnen deze ruim. Wat ook leuk was dat die presentator probeerde steeds Stanislas uit te spreken, wat ie uiteraard niet kon.
Voor de derde wedstrijd was het best relaxed, kleine besprekingen met de alliantie. En dan gaan met die banaan. Helaas liep het niet zoals geplannend, we verloren. Aan het begin stonden we nog voor, maar in de laatste 30 seconden scoorden de tegenstanders heel veel en verloren we net.
De vierde wedstrijd wilden we nog ff winnen en gingen we dus gewoon doen. Het was heel spannend, maar uiteindelijk zegevierden wij.
Aan het einde van de dag zagen we dat we met de meeste van die Amerikanen de vloer hadden aangeveegd. We staan of 6e of 7e of 8e we weten het niet zeker, op facebook had ik 6e gezet. Wat dus waarschijnlijk niet klopt.
Nou dat was het wel allemaal en tot morgen!
En nog een linkje als je het allemaal live wilt volgen:
http://science.ksc.nasa.gov/robotics/
(Door Vincent en Steven)
PS We spelen morgen om 11:22 AM, 12:53 PM en 2:41 PM Amerikaanse tijd, het is bij ons 6 uur eerder. En nu heb je genoeg informatie om te zien hoelaat je moet kijken. Van Vincent moet ik nog zeggen dat het dan 17:22, 18:53 en 20:41 uur is in Nederland. Dus je hoeft het toch niet zelf uit te rekenen.
En hierbij doe ik Vera nog de groeten, want dat had ik beloofd :)
En nog een leuk filmpje gemaakt door Marty

7 opmerkingen:

  1. ja, koop maar een pot super lijm om de reparatie`s zo snel mogenlijk te doen na de
    wedstrijd.
    en ga zo door.
    MARCO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hooi!!

    Wat handig dat we het nu live kunnen volgen.
    Morgen zijn toch de echte wedstrijden? Veel succes!!

    Groetjes Paulien!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Was erg leuk om jullie gisteren tijdens match 30 bezig te zien. Jammer dat juist die wedstrijd net verloren ging doordat de partner niet scoorde zeg... maar jullie schoten daar hoog wel lekker raak!

    Vandaag gaan we er weer voor zitten. Zet hem op, en maak ons blij met een plaats op de finaledag (begin alvast maar sponsoren te zoeken om jullie gewonnen scolarships wat reis en verblij betreft te kunnen bekostigen ;-) )

    Melanie van der Lecq (en groten van de kids aan papa)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeej groetjes voor mij! :D
    Groetjes terug Karel (en alle andere of course)!
    Maar gefeliciteerd dat jullie 3 van de 4 wedstrijden hebben gewonnen. Goed man!
    Jullie eindigen vast hoog :]
    Heel veel succes nog!

    Dagdag, vera

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi!!

    Ik heb de eerste wedstrijd gezien, hebben jullie gewonnen?? Dat zeggen ze er namelijk niet bij:( De andere twee kan ik niet zien went moet naar toneel. Dat weet je wel Vincent!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ga zo door, jongens ;-)
    Heb jammer genoeg geen tijd om live te kijken =(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeeeeeeeeeh ! Drie wedstrijden gewonnen, goed zeg :D Ik ga morgen proberen live te volgen.
    Succes !

    BeantwoordenVerwijderen